Sverige
13 februari 2019 10:50

Ny person söks till mäktigaste uppdraget i häst-Sverige

EfterträdareGillar du att hantera komplexa situationer, och få till samverkan mellan näringar som är både lika och olika?
Då fyller du några av kraven som ställs på den som ska få jobbet att leda hästsektorn.

Ny person söks till mäktigaste uppdraget i häst-Sverige
Ansvaret för Ridskolan Strömsholm ingår i uppdraget som vd för HNS.

Det är Hästnäringens Nationella Stiftelse HNS som nu måste söka ny vd efter att Stefan Johanson hastigt gick bort på nyårsafton. En lång kravlista ska uppfyllas, vilket inte är så konstigt eftersom HNS vd har en nyckelroll i att lyfta hästsektor och hästnäring.

HNS knyter samman trav och galopp, ridsport och brukskörning, avel och hästpolitik, och vd för HNS ska dessutom föra hästsektorns talan gentemot politiker och myndigheter. HNS har också ett övergripande ansvar för de tre riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången, och vd för HNS är vice ordförande i riksanläggningarnas styrelser.

Diplomatiska drag

Jobbannonsen har precis publicerats, och i annonsen betonas flera gånger att vd för HNS behöver vara både diplomat och konflikthanterare, eller ”ha erfarenhet av förändringsarbete i komplex organisationsmiljö” som det står i annonsen.

Kort sagt att få alla de olika delarna av hästsektorn att jobba åt samma håll.
Flexibilitet, lyhördhet och relationsskapande förmåga är andra egenskaper som lyfts fram – och därtill förstås en förståelse för hästnäring och hästsport.

Det är rekryteringsföretaget Alumni som tar hand om ansökningarna och sista ansökningsdag är 3 mars. Tills vidare är Karolina Lagerlund tf vd för HNS.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden