Sverige
27 juni 2020 22:49

Ny rådgivning ska hjälpa hästföretagare

Riktade rådFöretagare inom hästnäringen ska få det lättare att hitta rådgivning för att starta, driva och utveckla sina företag. Och entreprenörerna ska själva få säga hur satsningen bör utformas.

Ny rådgivning ska hjälpa hästföretagare
En riktad rådgivning ska byggas upp som vänder sig till hästföretagare. Foto: Istock

Genom ett nytt projekt med stöd från Jordbruksverket utvecklas nu ett långsiktigt hållbart rådgivningskoncept för hästföretagare. Detta sker genom skapandet av en gemensam digital plattform där hästföretagare kan hitta rådgivning för att starta, driva, utveckla eller avveckla sitt företag.

Detta framgår av ett pressmeddelande från Coompanion i Göteborgsregionen.

De företag som omfattas är de som producerar varor och tjänster inom hästnäringen.

— Det finns ett relativt spretigt utbud av företagsrådgivning idag och som entreprenör inom hästnäringen är det svårt att veta vilka som hjälper till med vad och hur man hittar det man verkligen behöver, säger Naana Rench på Coompanion Göteborgsregionen i pressmeddelandet.
Naana är projektledare för “Samverkan för att utveckla rådgivning till hästföretag”.

Hon tror att det finns behov som inte möts av dagens rådgivningsutbud, och att det därför  behövs en plattform för rådgivning till just hästföretagare över hela landet.

Detta pekas också ut som en prioriterad aktivitet i Nationell strategi för hästföretagande.

I dagarna skickas det ut en enkätundersökning till hästföretagare för att de ska kunna påverka utformningen av rådgivningskonceptet. I kartläggningen ingår även samverkan och samordning mellan olika rådgivarorganisationer som redan idag möter entreprenörer inom hästnäringen. Med hjälp av Hästnäringens Nationella Stiftelses regionala samordnare kommer ett antal djupintervjuer genomföras över hela landet.

I slutändan ska rådgivningen gå att nå genom en naturlig plattform likt ett digitalt bibliotek där hästföretagaren kan välja mellan olika tjänster lokalt eller online utifrån sitt behov.

Projektet är finansierat av Jordbruksverket. I projektet samverkar LRF Väst, Ludvig & co, Anthesis, Hushållningssällskapet Sjuhärad och Coompanion Göteborgsregionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden