Hoppning, Ponny
12 november 2020 15:58
Ridsportplus

Ny ryttare på topponnyn Springhill Boomerang

FörsäljningUnder 2019 var Springhill Boomerang den högst rankade D-ponnyn i Sverige, då han radade upp felfria rundor med Mathilda Bohlin i sadeln. Under 2020 har valacken varit tillbaka hos sin ägare Moa Behrens, men nu är han såld till Ophelia Jenderholt.

Ny ryttare på topponnyn Springhill Boomerang
Mathilda Bohlin tog upp Springhill Boomerang till högsta internationella nivå, och även ägaren Moa Behrens har haft stora framgångar med skimmelvalacken.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Springhill Boomerang (val -07, e Annaghmore Boomerang-Don Juan de la Bouverie, upp Claire Ryan, äg Moa Behrens), Boomer kallad, kom till Sverige 2016 och klättrade snabbt upp i klasserna med Moa Behrens. Han var dock aldrig en särskilt enkel ponny, och efter ett par tråkiga slut på några tävlingar med Moa flyttades Boomer till Mathilda Bohlin. Ekipaget gjorde kometkarriär och vann flera internationella Grand Prix 2019.

I början av 2020 var Springhill Boomerang tillbaka hos Moa, men nu är valacken såld till 14-åriga Ophelia Jenderholt. Det hela startade med att Ophelia testade Boomer och snabbt blev väldigt förtjust i honom.
– Därefter provred vi honom en gång till precis före SM, och jag hade med mig min ena tränare, Lennart Lindelöw. Det kändes så bra, som att han verkligen passade min ridning och in i vårt system, berättar Ophelia.

Säljer sina C-ponnyer

I stallet börjar det bli fullt, förutom de tre C-ponnyerna Aragon, Miss Crazy och
Munsboro Sniper, har Ophelia D-ponnyn Pat’s Choice och children-hästen Get Impressed.
– Ja det är lite många hästar hemma nu, så C-ponnyerna ska säljas, konstaterar hon.

Med Boomer väntar nu en tid för att lära känna den egensinniga valacken.
– Det är en svår häst, med en sådan enorm kapacitet. Men vi kommer nog att försöka kvala till SM nästa år, och kanske komma ut internationellt. Jag siktar mot EM, det gör jag med båda mina D-ponnyer – det är mitt stora mål som jag verkligen ska jobba för.

Han har en räv bakom örat så man får hålla sig vaken.

Har du hunnit komma fram till vad som är Boomers styrkor?
– Hans personlighet är helt fantastisk, det är ingen häst som bara gör allt du ber honom om utan han har verkligen en egen vilja. Han är väldigt rolig att hålla på med. I själva ridningen så är det att han verkligen vill hoppa, han är lite stark och så har han en räv bakom örat så man får hålla sig vaken, men han hoppar så fint, suget på hinder är helt fantastiskt, avslutar Ophelia.

Se Ophelia och Boomer hoppa på träning i klippen nedan:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden