Dressyr
13 mars 2020 10:08

Ny säsong av Lövsta Future Challenge drar igång

NationelltDen här helgen drar årets säsong av Lövsta Future Challenge i gång på Strömsholm. Emma Jönsson är en av ryttarna som är redo för start i serien där platser i Friends Arena står på spel. "Vi har tränat ordentligt i vinter och filat på många detaljer som jag hoppas jag kan visa," säger hon.

Ny säsong av Lövsta Future Challenge drar igång
Emma Jönsson är laddad för ännu en säsong av Lövstas populära serie. Pressbild: LFC/Kim C Lundin

Liksom tidigare är Lövsta Future Challenge Dressage uppdelad i två serier – en för U25-ryttare och en för hästar som är på väg upp till Grand Prix.

I morgon, lördag, är det dags för det första kvalet på Strömsholm. I startfältet finns både nya tillskott och välbekanta namn. I ett pressmeddelande från Lövsta Future Challenge berättas att Emma Jönsson, som tidigare har ridit serien startar i år, med Donizetti 39 och hennes 9-åriga Gerion. Hon ska rida serien för U25-ekipage.

– Jag är väldigt laddad inför Lövsta-säsongen jag har framför mig. Jag tävlar mitt sista år som U25-ryttare och mina hästar Donizetti och Gerion är i fin form. Vi har tränat ordentligt i vinter och filat på många detaljer som jag hoppas jag kan visa på tävlingsbanan, säger Emma Jönsson i pressmeddelandet.

De första fyra kvalen rids i Intermediaire II och det sista kvalet och finalen i Friends rids i Grand Prix U25 samt i det nya programmet FEI Grand Prix Young Horses.

De fyra ekipagen som samlat flest poäng i varje kategori går till finalen som i år är utökad till två klasser under två dagar.

Lövsta Future Challenge Dressages webbplats med regler.

Start- och resultatlistor, Strömsholm

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden