Hoppning
14 juni 2021 10:51

Ny serie i Skåne: ”Festlig och professionellt arrangerad cup”

NationelltEn helt ny serie startar i Skåne under hösten. Skåne Grand Prix 1* vänder sig till ryttare som hoppar lite lägre hinder. "Att tävla ska vara intressant och roligt även för de som inte hoppar de allra högsta hindren," säger Magdalena Regårdh, en av dem organiserar serien.

Ny serie i Skåne: ”Festlig och professionellt arrangerad cup”
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Rberryphoto

Serien Skåne Grand Prix 1* består av åtta deltävlingar med start i oktober och görs i samarbete med försäkringsbolaget Sveland. Den är öppen för ryttare som hoppar hinder som är mellan 1,10 och 1,15 meter höga.

I mars 2022 går finalen i Flyinge. Dit tar sig alla Grand Prix-segrare samt de ekipage som har tagit flest poäng under säsongen.

– Att tävla ska vara intressant och roligt även för dem som inte hoppar de allra högsta hindren. I samarbete med Sveland hoppas vi kunna återinföra spänningen och glädjen för alla de som hoppar lite lägre, säger Magdalena Regårdh som organiserar Skåne Grand Prix 1* tillsammans med Jonas Holmberg i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att skapa en riktigt festlig och professionellt arrangerad cup. Tillsammans med föreningarna ser vi vårt samarbete med Skåne Grand Prix 1* som ett hedersuppdrag, säger Therese Wijkmark, chef affärsområde Häst på Sveland Djurförsäkringar.

Arrangerande föreningar

Båstad Ridklubb
Hässleholms Ridklubb
Lunds Civila Ryttarförening
Sydslättens Ryttarförening
Trelleborgs Ryttarförening
Vellinge Hästsportförening
Åstorps Ryttarförening
Ängelholms Ryttarförening
Flyinge Hästsportklubb

Mer information finns på seriens webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden