Hoppning
24 maj 06:20

Ny stortävling för världens bästa unghästar

Global Champions TrophyKrocken är uppenbar när GCT och World Breeding Federation of Sport Horses lanserar en ny stortävling för unga hopphästar – nästan samtidigt som unghäst-VM i hoppning och även SWB Equestrian Weeks.

Ny stortävling för världens bästa unghästar
Evelina Tovek på väg mot seger på Longines Tops International Arena. Foto: Tops International Arena

WBFSH Studbooks Global Champions Trophy är namnet på den nya stortävlingen för unga hästar. Hästarna tävlas i åldersklasser från fem till åtta år, dessutom blir det särskilda klasser för unga avelshingstar mellan åtta och nio år. Det nya tävlingskonceptet sker i lagformat och äger rum på Longines Tops International Arena i holländska Valkenswaard den 28 september till 1 oktober.

Bakom arrangemanget står paraplyorganisationen för världens avelsförbund, World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH), och Jan Tops som även har grundat Global Champions Tour.

– WBFSH Global Champions Trophy är ett arrangemang som hyllar de allra bästa när det kommer till uppfödning av sporthästar och hoppning, säger Jan Pedersen, ordförande i WBFSH, i ett pressmeddelande.

– Vi är glada över det här samarbetet med GCT och Longines Tops International Arena, vilket gör det möjligt att visa upp den otroliga talangen och förmågan hos de här magnifika djuren.

Positiva röster hörs från flera avelsförbund, samtidigt som det uppstår huvudbry kring matchningen mot unghäst-VM i belgiska Lanaken den 20-24 september. WBFSH står även bakom unghäst-VM.

Dessutom krockar både unghäst-VM och den nya tävlingen med SWB Equestrian Weeks som äger rum vecka 39 och 40, 27 september till 8 oktober.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden