Hoppning
3 oktober 2016 17:38

Ny topphäst till Jessica Springsteen

Jan Tops har köpt Tim Stockdales bästa häst Fleur De L'Aube, som ska ridas av Jessica Springsteen. Hästen har utbildats och tävlats i Sverige av bland andra Daniel Svensson

Fleur De L’Aube (sto, f-05 e. Thunder van de Zuuthoeve-Alcatraz) och Tim Stockdale fanns med på britternas långa lista inför OS. Ekipaget blev inte uttaget, vilket var en besvikelse för Tim.

Tim har haft stora framgångar med det bruna stoet, bland annat var ekipaget femma både i Falsterbos Grand Prix och i GP vid tävlingarna i Hickstead. De har också ridit i det brittiska nationslaget vid ett flertal tillfällen med mycket bra resultat.

Tim köpte hästen för cirka 1,5 år sedan av Sven Ingvarsson, som köpte stoet som 4-åring från Belgien.

– Vi tävlade den upp till 1.40-klasser, och då jag har ett samarbete med Daniel Svensson så tog han över och red henne upp till 1.50-klasser med placeringar, innan Tim köpte den av mig, berättar Sven Ingvarsson.

Trots att många har varit intresserade av att köpa stoet från Tim så var hon inte till salu så länge det fanns en chans till OS-biljett för ekipaget. Men när det inte blev någon OS-start var Jan Tops snabbt framme och såg till att säkra stoet för Jessica Springsteens räkning efter tävlingarna i Gijon, Spanien, i augusti.

– Jessica är en mycket duktig ryttare och jag tror att det sätt som hon rider på kommer att passa stoet väldigt bra, förklarar Tim för Horse & Hound.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden