Sverige
20 juni 2019 06:00

Ny våg av stallinbrott i Östergötland

Misstänkt ligaSadelstölderna i Östergötland fortsätter - under tisdagen och onsdagen fick sex nya stall påhälsning av sadeltjuvar, denna gång i Fillinge och Örtomta.

Ny våg av stallinbrott i Östergötland
Tomma sadelhängare var vad som mötte stallägarna efter inbrotten. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Anna Nyberg

Under maj och början av juni har flera stall i Östergötland drabbats av sadelstölder, något du kan läsa mer om här och här, men polisen har inte kunnat hitta de skyldiga. I veckan var det dags igen, då ett stall intill Fillinge ridhus – cirka två mil söder om Linköping – blev av med sadlar och stigbyglar till ett värde av cirka 100 000 kronor. Enligt polisen har någon brutit upp ett hänglås till sadelkammaren någon gång mellan klockan 22 på måndagskvällen och klockan 15 på tisdagen. Det rapporterar Östgöta Correspondenten.

Nya inbrott under natten

Under natten till onsdagen fick tre stall i trakten kring Örtomta ovälkommet besök. Här uppger polisen att tjuvarna stal de dyrare sadlarna, men lämnade kvar de billigare.
Senare under onsdagen upptäckte ytterligare två stall i samma område att de också haft inbrott och blivit av med flera sadlar.

Östgöta Correspondenten skriver att polisen nu undersöker om det finns ett samband mellan veckans inbrott och de tidigare stölderna i Östergötland. Polisen efterlyser även tips från personer som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med stölderna. Har du ett tips? Kontakta polisen på 114 14.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden