Dressyr
2 september 2021 09:41

Ny världsetta i dressyren

RankningEfter att ha stått i stort sett helt still under det senaste året, har nu topp tio på världsrankningen i dressyr fått sig en rejäl omskakning. Isabell Werth, som prenumererat på förstaplatsen i över två år, har fått lämna över tronen till en landslagskollega.

Ny världsetta i dressyren
Olympiska mästarna Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera BB, nu även världsettor. Foto: FEI/Christophe Taniere

Det är OS-drottningen, tyska Jessica von Bredow-Werndl, som för första gången är rankad högst i världen med sin TSF Dalera BB. Isabell Werth, som toppat rankningen med Bella Rose i hela 26 månader, är nu nere på elfte plats. Werth är dock rankad tvåa, men då med Weihegold, och återfinns även på plats fem (Emilio) och åtta (DSP Quantaz).

Denna månads rankning baseras på tävlingsresultat från den 1 november 2019 fram till den 31 augusti i år, vilket innebär att bland annat resultaten från EM 2019 inte längre räknas med.

Trea är nu danska Cathrine Dufour med Bohemian, som klättrar till sin hittills högsta rankning efter förra månadens femteplats.

Patrik Kittel bästa svensk

För svensk del har det inte skett några större förändringar för de svenskar som ligger bäst till på rankningen. Patrik Kittel är fortfarande högst rankad, nu som nummer 20 med Well Done de la Roche – ett tapp från plats 16 förra månaden.

Där bakom är det Therese Nilshagen som är 22:a med Dante Weltino, två placeringar ner sedan sist, innan det är Patrik Kittel igen på plats 29 med Delaunay.

Ytterligare tre svenskar finns med i topp 100 – Juliette Ramel/Buriel K.H (plats 30), Antonia Ramel/Brother de Jeu (plats 45) och Jacob Nörby Sörensen/Moegelbjergs Romeo (plats 95).

Hela världsrankningen i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden