Dressyr
5 februari 11:16

Nya filmer på Cesar Parras träningsmetoder

InternationelltDen amerikanske OS-ryttaren Cesar Parra stängdes i förra veckan av från allt tävlande, då Parras träningsmetoder spridits via sociala medier - våldsamma metoder där hästarna utsätts för tvång och slag. Nu kommer nya chockerande filmklipp på dressyrryttarens hemska sätt att träna hästar.

Nya filmer på Cesar Parras träningsmetoder
Cesar Parra ses piska en häst med ihopknutna framhovar. Foto: Skärmdump Dressuur Klassiek

I de senaste klippen ses 59-årige Cesar Parra, med en medhjälpare i mitten, först longera en häst som har rep knutna vid sina hovar. I nästa klipp sitter medhjälparen i sadeln och rider en häst som har ihopknutna framhovar, medan Parra springer bredvid med två långpiskar.

Hästen får utstå flera slag och pressas till samling. Klippen, som publicerats av holländska Dressuur Klassiek, är bara en bråkdel av den stora mängd filmmaterial som spridits om den tidigare OS- och VM-ryttarens sätt att träna hästar – ett sätt som går emot allt vad hästvälfärd heter.

Amerikanen stängdes i fredags av från allt tävlande av FEI, som nu utreder Parra tillsammans med det amerikanska ridsportförbundet. Enligt källor till danska Ridehesten ska polisen ha hämtat samtliga hästar som stod uppstallade hos dressyrryttaren, men den information Ridsport har fått under måndagseftermiddagen är att hästarna fortfarande finns kvar hos Parra.

Cesar Parra stod åtalad för hästmisshandel 2015, men frikändes då.

Ridsport varnar för starka klipp:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden