Avelsnyheter
21 maj 2014 17:16

Nya i Swede Horse styrelse

SvRF och SWBs gemensamma bolag Swede Horse har haft bolagstämma under lugna former. Verksamhetsledaren Tomas Torgersen berättar om nya styrelseledamöter.

Nya i Swede Horse styrelse
Tomas Torgersen, verksamhetsledare för Swede Horse. Roland Thunholm

Bolaget Equine Swede Horse AB får sina styrelseledamöter utsedda från respektive organisation SvRF och SWB, där varje part utser tre representanter och en gemensam ordförande.

Vid årets stämma var det små rörelser i besättningen. Ordförande Henrietta Hansson sitter kvar och in kommer Karin Mattsson Weijber, till vardags ordförande för den större organisationen Riksidrottsförbundet. Hon är själv ryttare och har haft hästen Eccelente UW i träning hos Stina Lillje.

Ny temporär ledamot i styrelsen är Magdalena Hermelin, som driver Stall Lagerfält och som tidigare varit engagerad i Flyinges styrelse. Idag är hon även engagerad i Skånes Ridsportförbund.

Tomas Torgersen lägger ungefär en dag i veckan på sitt arbete som verksamhetsledare för Swede Horse vars stora arrangemang är Sport- och avelschampionaten under hösten i tre discipliner. Han är idag mest bekant som tävlingsledare för Göteborg Horse Show men har även varit sportchef på SvRF.
– Inget arrangemang är så bra att det inte kan bli bättre, vi har möjligheten att vässa oss hela tiden, förklarar han.

På aktitivitetslistan ligger förbättrade prisutdelningar för deltagarna.
– Det är ett stort ögonblick för ryttare, ägare och uppfödare och det kan vi göra annorlunda än hittills, det finns förbättringspotential.

Torgersen vill även se över kvalreglerna till fälttävlan.
– Vi behöver fler starter för att arrangemanget ska stå på mer egna ben och utvecklas framåt.

Årets upplaga har redan kickats igång på planeringsstadiet. Det blir testridning med Patrik Kittel för de 4-åriga dressyrhästarna, en verklig succé 2013. Tyska Clipmyhorse.de ska åter webbsända finalerna från Flyinge.
2013 vimlade det av utländska ryttare på köpjakt främst efter hopphästar.
– Vi diskuterar hur vi ska kunna nå ut och ta hand om utländska gäster på plats bättre, Flyinges ombyggnad av restaurang och annat ger en hel del bättre möjligheter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden