Dressyr
10 augusti 2023 08:30

Nya namn in i dressyrens topptrupper

Nytt i toppenTvå nya ryttare tar klivet upp i dressyrlandslagets A-trupp, och även i spetstruppen sker förändringar.

Nya namn in i dressyrens topptrupper
Marina Mattsson på Helix Foto: Roland Thunholm

Förbundskapten Bo Jenå har reviderat sina landslag. EM-aktuella Malin WahlkampNilsson har tagit sig in i spetstruppen efter fina resultat hittills under säsongen, vilket kröntes med en plats på EM. De övriga i spetstruppen är Patrik Kittel, Therese Nilshagen och Juliette Ramel, och spetstruppen är därmed helt identisk med de uttagna till EM.

Antonia Ramel och Jeanna Högberg som började året i spetstruppen återfinns nu i nivån under, i A-truppen. Dit har också Emma Jönsson och Marina Mattsson flyttats upp, och för Marina innebär det ett stort kliv eftersom hon tidigare har ingått i B-truppens obs-grupp.

− Det känns jättebra att ta steget in i A-truppen. Helix har presterat bra under året hittills så det är en fin bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger Marina Mattsson till Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Slutligen flyttas fem ryttare till den ordinarie B-truppen efter att tidigare ha ingått i B-observationstruppen. Dessa är Anette Christensson, Linda Swande, Mads Hendeliowitz, Sofia Möller och Stefan Jansson.

Trupperna i sin helhet finns på Svenska Ridsportförbundets hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden