7 maj 2018 21:24

Nya segrar för SM-tvåorna som laddar för nästa mästerskap

NationelltHelgen bjöd på två nationella ponnydressyrer. Olivia Rutgersson och Royal Dimaz fortsätter sitt framgångsrika spår och laddar för kommande SM.

Olivia Rutgersson och Royal Dimaz vann dubbelt upp. Foto: Monica Svensson

Hos Himledalens RK blev det dubbla segrar för Olivia Rutgersson och C-ponnyn Royal Dimaz (new forst, val f -04 e Sun Roy-Eskehöjgaards Prince, uppf Jill Hansson). De vann mästerskapsprogrammet på 68,694 procent och lagprogrammet på 67,476 procent.
– Det känns väldigt kul. SM är det stora målet och det känns bra att vara i toppen inför det med en del vinster, säger Olivia.

Hon och Royal Dimaz har hängt ihop i åtta år och har tillsammans klättrat från de lägsta klasserna mot toppen. Förra året kom ekipaget tvåa på SM i kategori C grupp 2 och även i år är förhoppningen en medalj. Hittills i år har de varit på pallplats i snudd på samtliga starter.
– Det beror nog på vår varierade vinterträning. Vi har hoppat, varit mycket ute och haft roligt tillsammans.

I kategori D vanns mästerskapsprogrammet av Emelina Sjöblom/Vanity Fair på 70,045 procent och lagprogrammet av Cajsa Bergh Andersson/Dumle på 69,619 procent.

Flera vinnare i Eskilstuna

Hos Eskilstunaortens RF var det också nationell ponnydressyr som gällde. Bland C-ponnyerna vanns lagprogrammet av Emilia Svensson/Royalty på 68,238 procent medan Emma Gustafsson/Daisy 696  kom tvåa. I mästerskapsprogrammet bytte ekipage plats i täten och Emma Gustafsson och Daisy 696 vann då på 70,360 procent.

Bland D-ponnyerna tog Klara Lisjö/EG Marie Curie segern i lagprogrammet på 70,381 procent. I mästerskapsprogrammet toppade Johanna Burholm/Ben på 70,946 procent. B-ponnyernas LA:P0 vanns av Ebba Lindhom/Kulltorps Flora på 68,148 procent.