Ponny
7 maj 2018 21:24

Nya segrar för SM-tvåorna som laddar för nästa mästerskap

NationelltHelgen bjöd på två nationella ponnydressyrer. Olivia Rutgersson och Royal Dimaz fortsätter sitt framgångsrika spår och laddar för kommande SM.

Nya segrar för SM-tvåorna som laddar för nästa mästerskap
Olivia Rutgersson och Royal Dimaz vann dubbelt upp. Foto: Monica Svensson

Hos Himledalens RK blev det dubbla segrar för Olivia Rutgersson och C-ponnyn Royal Dimaz (new forst, val f -04 e Sun Roy-Eskehöjgaards Prince, uppf Jill Hansson). De vann mästerskapsprogrammet på 68,694 procent och lagprogrammet på 67,476 procent.
– Det känns väldigt kul. SM är det stora målet och det känns bra att vara i toppen inför det med en del vinster, säger Olivia.

Hon och Royal Dimaz har hängt ihop i åtta år och har tillsammans klättrat från de lägsta klasserna mot toppen. Förra året kom ekipaget tvåa på SM i kategori C grupp 2 och även i år är förhoppningen en medalj. Hittills i år har de varit på pallplats i snudd på samtliga starter.
– Det beror nog på vår varierade vinterträning. Vi har hoppat, varit mycket ute och haft roligt tillsammans.

I kategori D vanns mästerskapsprogrammet av Emelina Sjöblom/Vanity Fair på 70,045 procent och lagprogrammet av Cajsa Bergh Andersson/Dumle på 69,619 procent.

Flera vinnare i Eskilstuna

Hos Eskilstunaortens RF var det också nationell ponnydressyr som gällde. Bland C-ponnyerna vanns lagprogrammet av Emilia Svensson/Royalty på 68,238 procent medan Emma Gustafsson/Daisy 696  kom tvåa. I mästerskapsprogrammet bytte ekipage plats i täten och Emma Gustafsson och Daisy 696 vann då på 70,360 procent.

Bland D-ponnyerna tog Klara Lisjö/EG Marie Curie segern i lagprogrammet på 70,381 procent. I mästerskapsprogrammet toppade Johanna Burholm/Ben på 70,946 procent. B-ponnyernas LA:P0 vanns av Ebba Lindhom/Kulltorps Flora på 68,148 procent.

Resultat Himledalen
Resultat Eskilstuna

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden