Hoppning
2 juli 2019 10:09

Nyblivne pappan Christian Ahlmann tillbaka i OS-teamet

InternationelltDet händer mycket kring tyske hoppryttaren Christian Ahlmann nu. Häromdagen blev han pappa till sitt andra barn och dessutom har han kommit överens med den tyska olympiska kommittén.

Nyblivne pappan Christian Ahlmann tillbaka i OS-teamet
Chistian Ahlmann, här med Colorit. Arkivbild: Stefano Grasso/LGCT

Tysklands Christian Ahlmann har varit världsetta och representerat Tyskland i många internationella mästerskap, bland annat fyra OS som har gett honom två lagbrons.

Efter OS i Rio 2016 kom han och den tyska olympiska kommittén för ridsport inte överens när det gällde vissa saker i kontraktet för ryttarens fortsatta OS-satsning. Han valde därför att ställa sig utanför detta.

Nu berättar World of Showjumping att de båda parterna har kommit överens och att Christian Ahlmann har skrivit på ett kontrakt för satsning mot OS i Tokyo. Det är med hästen Clintrexo Z som satsningen är aktuell.

Ryttaren säger till World of Showjumping att det är en kombination av tillmötesgående från motparten och ett sug efter att rida mästerskap som har fått honom att skriva på kontraktet.

På måndagen fick han och Judy Ann Melchior dessutom sitt andra barn, en dotter som ska heta Ella. Detta berättar Horses.nl. Parets första barn, sonen Leon, föddes 2012.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden