Hoppning
21 december 2017 11:26

Nytt beslut: Ryttare får championatspoäng i elitserien

Mer att vinnaDubblerade premier i finalen av lag-SM för häst i hoppning och chans på championatspoäng i elitserien för såväl ponny som häst. Det blir verklighet 2018.

Nytt beslut: Ryttare får championatspoäng i elitserien
Vinner Åby lag-SM igen 2018 får de 200 000 kronor, jämfört mot årets check på 100 000 kronor. Foto: Roland Thunholm

I förrgår kunde Ridsport berätta att hoppryttarna vill se championatspoäng i elitserien.
”Utan poäng riskerar vi att de bästa ryttarna tvingas prioritera bort start i Folksam Elitallsvenska. Championatspoäng är i dag väldigt viktigt för ryttarna då de ligger till grund för inbjudan till vissa tävlingar och kvalifikation till cuper/finaler på attraktiva tävlingsplatser” stod det i skrivelsen som var undertecknad av flera klubbar med lag i elitserien.

Upp till fyra fel ger poäng

Nu har Svenska Ridsportförbundets hoppkommitté fattat ett beslut på just det spåret. Alla felfria ritter och ritter med upp till fyra fel kommer att ge championatspoäng i Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska. Exakt hur många poäng det gäller är ännu inte klart, men poäng ska delas ut i alla omgångar och öka i takt med stigande svårighetsgrad, skriver SvRF.

”Med detta gör vi de båda serierna ännu mer attraktiva för de svenska hoppryttarna”, säger Robert Solin, nationell samordnare hos Svenska Ridsportförbundet, på förbundets sida.

Dubblerade premier

Därtill höjs premierna i semifinalen i lag-SM för häst. I finalen, som avgörs i Falsterbo, dubbleras premierna. Potten ligger på totalt 420 000 kronor med 200 000 kronor till guldlaget, 100 000 kronor till silverlaget, 60 000 kronor till bronslaget, 20 000 kronor till fyran, 16 000 kronor till femman samt 8 000 kr vardera till lag fem till åtta.

Ridsport har tidigare berättat hur finalen i lag-SM för häst ska vässas i Falsterbo – bland annat byts sand mot gräs och båda omgångarna under en och samma dag. Läs mer om det här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden