Ponny
26 februari 2021 20:13

Nytt datum och ny plats för finalen i Sverigeponnyn

NationelltFinalen i årets Sverigeponnyn kommer inte att kunna ridas under Billdal Horse Show i slutet av mars som planerats. Detta på grund av de nya pandemirestriktionerna. Finalen är nu flyttad.

Nytt datum och ny plats för finalen i Sverigeponnyn
Tilda Törnberg och Poetic Vanilla Ice vann Sverigeponnyn i Scandinavium 2020. Foto: Roland Thunholm

Tidigare på fredagen meddelade Svenska Ridsportförbundet att de inte hade något annat val än att ställa in allt tävlande för barn från och med den 1 mars. Detta efter regeringens presskonferens om nya restriktioner för att minska smittspridningen av corona i landet.

Detta drabbar bland annat finalen i Sverigeponnyn, en inverkanstävling för ponnyryttare vars final traditionellt sett brukar gå i Scandinavium under Gothenburg Horse Show. I år flyttades finalen till Billdal Horse Show sista helgen i mars på grund pandemi. Nu påverkas tävlingen alltså ännu en gång av pandemin.

Svenska Ridsportförbundet berättar i ett pressmeddelande att finalen har fått nytt datum och ny tävlingsplats. Den kommer att ridas i samband med tävlingarna på Strömsholm 3-6 juni.

– Vi förstår att våra finalister undrar hur det ska bli och är glada för att ha hittat en ny tävlingsplats så snabbt. Nu får vi bara hoppas att pandemin lägger sig och att tävlingarna kan vara igång i juni, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show i pressmeddelandet.

Svenska Ridsportförbundet letar nu efter nya tävlingsplatser som ska ersätta de kvalen till finalen som också ställs in.

Regler för Sverigeponnyn

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden