Sverige
14 mars 2018 08:58

Nytt inbrott i stall – polisen går ut med varningar

SadelstöldUnder veckan har ett stall i Skåne blivit utsatt för inbrott och blivit av med bland annat sadlar och träns. Nu har polisen i området gått ut med varningar både till hästägare och spekulanter på hästutrustning om att vara uppmärksamma.

Nytt inbrott i stall – polisen går ut med varningar
Sadlar har stulits ur ett stall i Skåne och nu går polisen i området ut med en varning (sadeln på bilden har inget samband med texten). Foto: Ann-Sofi Hjärn

Natten till måndagen har ett stall i skånska Hjärsås haft ovälkommen påhälsning av inbrottstjuvar. Kristianstadsbladet berättar att tjuvarna klippt upp låset på ett skåp och stulit två sadlar, en klippmaskin och två träns.

Rolf Paimensalo från Polisen Göinge Hässleholm tycker att hästmänniskor är dåliga på att låsa in sina saker.
”Man låter det stå öppet, sen är det försåerligt att man måste springa in och ut”, säger han till Kristianstadsbladet.

Hästutrustning som läggs ut på Blocket och liknande kan vara stulna, och Rolf Paimensalo uppmanar alla att vara uppmärksamma och kontrollera vad det är man är intresserad av – köper man något billigt kan man göra sig skyldig till häleri om sakerna är stulna.
”Köp inte grejer som man inte kan visa kvitton på eller visa att det verkligen är en ärlig sak”, säger Rolf Paimensalo till Kristianstadsbladet.

Polisen Göinge Hässleholm har efter detta gått ut med en uppmaning på sin Facebook-sida med en varning till alla hästägare inom deras område om att det varit inbrott i stall där det stulits hästutrustning.
”Se över er hästutrustning, lås sadelkammare, ta in de mest värdefulla sakerna.Fotografera och märk de saker som går att märka- allt för att tjuven och hälaren inte ska kunna avyttra godset vidare”, uppmanar Polisen Göinge Hässleholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden