Sverige
18 maj 2018 13:52

Nytt kapitel i Sylve Söderstrands liv när Rekasta säljs

FörsäljningI dag läggs Sylve Söderstrands anläggning Rekasta utanför Enköping ut för försäljning, "Det har varit tolv fantastiska år där, men nu är det dags att gå vidare, säger den förre förbundskaptenen i hoppning som har många planer för framtiden.

Nytt kapitel i Sylve Söderstrands liv när Rekasta säljs
Sylve Söderstrand. Foto: Roland Thunholm

Redan när Sylve Söderstrand slutade sitt uppdrag som förbundskapten för svenska hopplandslaget efter OS i Rio 2016 antydde han att han funderade på att göra en del förändringar i sitt liv. På fredagen blev det offentligt att anläggningen Rekasta som Sylve Söderstrand och hans partner Ivan Zulueta äger och driver är till salu (se bilder i Ridsports artikel här).

Det är ett stort ställe som kräver ganska mycket insatser hela tiden. Jag är ju ingen Young rider längre om man säger så. Sylve Söderstrand.

– Det har varit en fantastisk resa med Rekasta, och det är med lite sorg i hjärtat som vi säljer. Men det är en bra tidpunkt att gå vidare nu, säger Sylve Söderstrand.

Rekasta Equestrian Center ligger i hjärtat av Mälardalen strax norr om Enköping och består av sju hektar mark, ett ridhus, två uteridbanor, ett bed & breakfast, knappt 20 permanenta boxar och några gästboxar.

Kurser, träningar och tävlingar

Här har Sylve Söderstrand haft sin verksamhet med kurser, träningar och tävlingar i tolv år och det var här Jump Club startade för några år sedan.
– Sedan blev det en förening och medlemmarna har vunnit massor av mästerskapsmedaljer, både nationellt och internationellt, säger Sylve Söderstrand.
– Men Jump Clubs resa tar ju inte slut bara för att vi säljer.

Sylve Söderstrand fyllde 60 år förra året, och huvudanledning till att han säljer Rekasta och startar ett nytt kapitel i livet är att han vill få mer tid över att göra andra saker än det allt som följer med att ta hand om en anläggning.
– Det har varit tolv fantastiska år där, men nu är det dags att gå vidare. Det är ett stort ställe som kräver ganska mycket insatser hela tiden. Jag är ju ingen Young rider längre om man säger så. Var sak har sin tid i livet.

Exakt vad Sylve Söderstrand ska ägna sig åt i fortsättningen vill han inte säga. Han har redan en del engagemang i Global Champions Tour, Falsterbo Horse Show och Elmia Scandinavian Horse Show. Dessutom har han del unghästar.
– Och så är jag intresserad av att renovera och laga saker. Jag har köpt ett litet hus i Visby som vi håller på med nu, sådana projekt har jag haft innan också, säger Sylve Söderstrand som är från Gotland.

Mer tid på Kuba

Han och Ivan Zulueta driver också ett hostel i Havanna på Kuba.
– Så där vill vi också kunna tillbringa lite mer tid.
Har du några särskilda förhoppningar och tankar om hur framtiden för Rekasta ska bli?
– Jag hoppas att nästa ägare ska få lika mycket glädje av Rekasta som vi har haft.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden