Fälttävlan
14 februari 2019 10:51

Officiellt med nya landslagsledaren för juniorer och young riders

LandslagsledningAtt juniorer och young riders i fälttävlan ska få en ny landslagsledare har varit känt en tid. Proffset som ska lotsa det unga gänget är Viktoria Carlerbäck.

Officiellt med nya landslagsledaren för juniorer och young riders
Viktoria Carlerbäck ska leda de unga landslagen. Arkivbild: Fredrik Jonsving

Som Ridsport berättade i januari får juniorer och young riders i fälttävlan en ny landslagsledare 2019. Nu är det officiellt att det är Viktoria Carlerbäck som tar över efter Anne Persson. Viktoria har bland annat ridit VM och OS, varit svensk mästare ett antal gånger och har sedan 2017 arbetat i landslagsledningen med förbundskapten Fredrik Bergendorff.

I januari gick det ut ett mail till de berörda ryttarna om att Viktoria är ny landslagsledare och sedan onsdagskvällen är det även på förbundets site officiellt att det är Viktoria som håller i spakarna.

– Det blir en stor och rolig utmaning. Nu får jag möjlighet att arbeta med hela ålderspannet. Planen är att vi ska hålla en röd tråd genom arbetet med samtliga åldersgrupper och att kunna täppa till den lucka som lätt uppstår i rekryteringen mellan young riders och seniorer, säger Viktoria som tycker att de unga ryttarna är spännande att arbeta med.
– De är i en fas där det händer mycket och man ser ofta snabba framsteg. Dessutom är ryttarna väldigt positiva.

EM för de unga fälttävlanslandslagen går i juli, samtidigt som Falsterboveckan pågår hemma i Sverige. Innan dess väntar bland annat obs-tävlingar i Sopot och på Strömsholm.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden