Sportnytt
2 april 2020 10:22

Oförändrat i hopp- och fälttävlanstoppen

VärldsrankningInom hoppningen och fälttävlan har det inte skett några större förändringar när den senaste månadens resultat har räknats in i världsrankningen. Från och med 1 april gäller nu särskilda rankningsregler tills den normala tävlingskalendern är igång igen.

Oförändrat i hopp- och fälttävlanstoppen
Steve Guerdat fortsätter regera på världsrankningen. Foto: Roland Thunholm

Det är fortfarande Steve Guerdat, Schweiz, som toppar i hoppningen, före sin landsman Martin Fuchs. Tyske Daniel Deusser är kvar på tredjeplatsen, men där bakom har sedan belgaren Pieter Davos tagit sig från förra månadens sjätteplats till ny fyra.

Peder Fredricson är kvar som bästa svensk, men har halkat ner ett snäpp och är nu sexa i världen. Henrik von Eckermann klättrar istället ett steg upp när han nu ligger på 14:e plats.

Hela hopprankningen

Fei Classics™ Burghley Gbr
Oliver Townend behåller sin position som världsetta. Arkivbild: FEI/Libby Law

I fälttävlan är det britten Oliver Townend som är parkerad på förstaplatsen, före Tim Price och Christopher Burton. Ludwig Svennerstål är fortsatt bästa svensk, kvar på plats 15.

Hela fälttävlansrankningen

Från och med 1 april kommer perioden som rankningen baseras på att förlängas med en månad i taget för hoppning, fälttävlan, dressyr och paradressyr. Det innebär att denna månads rankning, fram till den 31 mars, baseras på 13 månaders resultat – istället för tolv månader som det görs normalt. Rankningen efter den 30 april räknas ut med perioden 1 mars 2019 till 30 april 2020 som underlag – alltså baserad på 14 månaders resultat – och så vidare tills den normala tävlingskalendern återupptas.

Syftet är att ingen ryttare ska förlora poäng under den pågående coronakrisen, samtidigt som poäng kan erhållas och tillgodoräknas på de platser där det eventuellt är möjligt att tävla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden