Hoppning
30 november 2018 17:04
Ridsportplus

Olivier Philippaerts om framtiden för Cue Channa

På SIHSMalin Baryard Johnssons EM- och OS-häst, SWB-stoet H&M Cue Channa, är tillbaka på svensk mark den här veckan. Hon flyttade till Olivier Philippaerts för att säljas, men blir det verkligen en försäljning? Ridsport pratade med Olivier bakom kulisserna på Friends.

Olivier Philippaerts om framtiden för Cue Channa
Cue Channa är åter i Sverige, nu med Olivier Philippaerts i sadeln. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I augusti kom beskedet att Malin Baryard Johnssons EM- och OS-häst H&M Cue Channa (SWB, sto f-06 e Cardento-Robin Z, uppf Susanne Persson, äg Stuteri Arch) skulle säljas.

Enligt det officiella uttalandet då skulle Cue Channa ridas av Malins teamkamrat Olivier Philippaerts till dess att hon säljs. Stoet flyttade således till Belgien och gjorde sin första start med Olivier i september. Ridsportintresserade som hänger med i resultatlistor vet att duon har levererat några riktigt bra resultat tillsammans.

Belgaren befinner sig just nu på Friends arena och ska starta Cue Channa i de internationella klasserna. Han är på prima humör, men om Cue Channa fortfarande ska säljas undviker Olivier helst att svara på och försöker på ett trevligt sätt att sväva lite på svaret.
– Det var planen. Jag ville att det skulle få ta lite tid, ha henne där jag vill i markarbetet och rida henne ”my way”, säger Olivier.

Så, rider du henne för försäljning eller är det en möjlighet att du behåller henne?
– Som sagt, planen var att jag skulle rida henne för försäljning. Saker har gått åt rätt håll för oss och nu får vi se vad som händer, säger Olivier något kryptiskt och vill inte riktigt säga varken bu eller bä.

Lätt att ta över

Klart är däremot att han har haft en fin höst med Cue Channa. Det har redan blivit Grand Prix-placeringar på högsta nivå, senast förra helgen i Maastrichts fyrstjärniga GP över 1,55-hinder.

– Malin har ridit henne väldigt bra, så det var inget svårt att ta över. Cue Channa har alltid varit en bra häst och det har gått bra för mig också med henne.

Malin har sagt tidigare till Ridsport att Cue Channa är en fantastisk häst som troligen har det största hjärtat av alla hästar Malin har haft.
– Ja, hästen har verkligen ett stort hjärta, säger Olivier.
– Visst kan hon bli lite stressad, men hon ger alltid 150 procent och gör allt hon kan. Malin tycker ju också mycket om Cue Channa och har redan hälsat på henne flera gånger här. Jag vet att Cue Channa var speciell för Malin.

Vad har du för förhoppningar inför helgen?
– Cue Channa kan vara lite nervös första dagen, men på söndag hoppas jag att vi är med i Grand Prix-omhoppningen och kan trycka på där.

Att rida en svensk mästerskapshäst på svensk mark – hur känns det?
– Superbra. Publiken här i Sverige älskar Cue Channa. Jag hoppas kunna ge publiken vad de vill ha i helgen och att vi kan göra dem riktigt glada.

Ekipaget gör sin första SIHS-start i kväll då 1,45 avgörs.

Opcuechannawb
Olivier Philippaerts vill inte säga alltför mycket om en eventuell försäljning eller ej. Kanske duon fortsätter tillsammans..? Foto: Roland Thunholm
Ridsport, Ullevi Dag 4
Malin Baryard Johnsson ingick i det svenska medaljlaget på EM i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden