Sverige
25 september 2018 16:23

Olycka med häst och vagn – två skadade

Kusk i krockUnder eftermiddagen skedde en olycka i Norrtäljetrakten när ett körekipage troligen kolliderade med ett träd. Två personer har förts till sjukhus och den ena fick åka iväg med ambulanshelikopter.

Olycka med häst och vagn – två skadade
Vid en olycka med häst och vagn uppges en av personerna på vagnen ha fått allvarliga skador och flögs med ambulanshelikopter till närmaste sjukhus. Foto: iStock

Olyckan skedde i Rådmansö, utanför Norrtälje. Enligt uppgift var två hästar förspända för vagnen och båda kom lösa vid olyckan men fångades in relativt snabbt. Det är dock oklart om hästarna har klarat sig oskadda eller inte.

För de båda personerna på vagnen gick det sämre.

– Två personer är skadade och båda har först till sjukhus, säger Håkan Gezelius, operatör vid räddningstjänsten ledningscentral till Norrtelje Tidning.

Enligt polisen är en allvarligt skadad och flögs till Norrtälje Sjukhus med ambulanshelikopter.

Det är ännu oklart hur olyckan har gått till. Enligt uppgifter till polisen skedde olyckan på en skogsstig nära en asfalterad väg där vagnen körde in i ett träd.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden