Sverige
10 augusti 2020 14:20

Häst död i trafikolycka på E4 vid Linköping

OlyckaUPPDATERAD: Hästen som fanns i hästbussen ska enligt nya uppgifter vara död. En omfattande trafikolycka har inträffat på E4 väster om Linköping. Enligt uppgift ska minst en personbil, en lastbil och en hästlastbil vara inblandade i krocken. Fem personer ska ha blivit skadade, varav en allvarligt.

Häst död i trafikolycka på E4 vid Linköping
Omständigheterna kring olyckan är ännu okända. Foto: iStock

Flera uppgifter kring olyckan som inträffat på E4 vid södra infarten till Linköping är ännu så länge inte bekräftade, men det ska handla om en krock mellan minst en personbil, en lastbil och en hästlastbil, som först uppgavs vara en hästtransport. Polis och räddningstjänst larmades till platsen vid 12:30-tiden och i skrivande stund har trafiken precis börjat rulla vid olycksplatsen, där det har varit helt stopp i flera timmar.

Det finns uppgifter om att fem personer har varit inblandade i olyckan. Tre ska vara förda till sjukhus, varav en med allvarliga skador. En häst ska enligt polisen funnits i hästlastbilen i samband med olyckan. Hästens tillstånd var först oklart, men enligt nya uppgifter ska den vara död. En förundersökning gällande vårdslöshet i trafik har inletts av polisen. Detta enligt SVT Nyheter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden