Fälttävlan
13 augusti 2019 15:25

OS-anläggningen testas i Tokyo

TesttävlingJust nu pågår Ready Steady Tokyo, en testtävling i fälttävlan inför OS nästa år. Det är klimatet som verkar bli den största utmaningen, men efter gårdagens terrängritt är ryttare och veterinär nöjda med faciliteterna och anläggningen.

OS-anläggningen testas i Tokyo
Rutinerade Andrew Hoy ligger i topp efter terrängen på OS-testtävlingen i Tokyo. Foto: FEI/Yusuke Nakanishi

Terrängen reds i rejäl värme och hög luftfuktighet, något som förväntas även under OS nästa år. Det är en rutinerad duo i toppen efter att dressyren och terrängen är avklarade – Australiens tredubble OS-guldmedaljör i lag, Andrew Hoy, leder inför avslutningen med Bloom Des Hauts Crets.

– Det är en väldigt bra sits att vara i, och om jag vinner är jag väldigt glad, men det är nästa år som jag vill vinna! Min häst galopperade på bra och hennes puls och temperatur var väldigt bra när jag gick i mål. Kylanläggningen här på tävlingsplatsen är fantastisk, säger Hoy i ett pressmeddelande från FEI, och passar på att även berömma terrängbanan.

”Det var varmt, men det var inget problem”

Hoy jagas av ännu en trefaldig OS-guldmedaljör, tyske Michael Jung, som åker till Tokyo som regerande olympisk mästare nästa år.
– Det var varmt, men det var inget större problem. Hästskötarna och alla andra tog väldigt bra hand om hästarna och alla hjälptes åt för att göra det så enkelt som möjligt för hästar och ryttare. Det är verkligen fantastiskt här, berättar Jung för FEI.

Den svenske chefsveterinären Göran Åkerström är på plats i Tokyo.
– Alla hästar återhämtade sig väldigt bra efter terrängen, trots de utmanande väderförhållandena, och är nu tillbaka i sina luftkonditionerade stallar på Baji Koen och vilar inför morgondagens hoppning.

Resultat Ready Steady Tokyo

48518580657_c76e351069_o
Andrew Hoy på framridningen till dressyren på OS-anläggningen i Tokyo. Foto: FEI/Yusuke Nakanishi
48518580872_f4a7f8e82a_o
Här ska OS-hästarna stå uppstallade nästa år. Foto: FEI/Yusuke Nakanishi

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden