Fälttävlan
31 mars 2018 13:12

OS-häst död i Burnham Markets terräng – tävlingarna avbrutna

InternationelltLet it Bee, som gick OS 2016 för Kanada, föll ner död mellan två hinder i terrängen på fredagen under Burnham Markets internationella tävlingar. Ryttaren Kathryn Robinson klarade sig oskadd. Tävlingarna, där svenska Therese Viklund är på plats, ställdes också in på påskafton på grund av kraftigt regn.

OS-häst död i Burnham Markets terräng – tävlingarna avbrutna
Let it Bee kollapsade mellan två hinder i terrängen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var i den avancerade klassen som Kathryn Robinsons Let it Bee (WEST val f 2001 e Lamerto H-Brentano II) kollapsade mellan hinder 13 och 14 på den brittiska tävlingen under fredagens eftermiddag. Enligt Eventing Nation har det kommit ett officiellt uttalande om att hästen dog på banan, dock utan detaljer om vad exakt som hände.

Let it Bee representerade Kanada på OS i Rio 2016, har gått Badminton och har varit sjua i franska Paus fyrstjärniga klassiker.

Det har varit besvärligt på andra sätt under tävlingarna också, och på lördagen ställdes allt tävlande in på grund av kraftigt regn som har kommit. Tävlingarna kommer inte att fortsätta.

Therese Viklund, som red de internationella klasserna är en av dem som drabbades. Hon hann rida dressyren innan tävlingarna avbröts. Erika Sjöström kom femma i en nationell enstjärnig klass tillsammans med 7-årige Dantino B.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden