Hoppning
5 december 2016 15:31

OS-vinnaren har vrickat sig

Big Star, Nick Skeltons OS-guldhäst, har vrickat sig och blir borta från tävling resten av året. Därmed missar ekipaget Geneve i helgen, men framför allt britternas favorittävling Olympia nästa helg.

OS-vinnaren har vrickat sig
Nick Skeltons OS-vinnare Big Star har vrickat sig och blir borta från tävlingar resten av året. Roland Thunholm

För Nick Skelton har Rolex Grand Slam-titeln varit ett mål, att vinna Grand Prix-klasserna i Geneve, Aachen och Spruce Meadows i följd precis som Scott Brash lyckades med 2015.

Men eftersom ekipaget missar Geneve-tävlingarna till följd av en lättare vrickning på Big Star får Nick vänta med att påbörja den sviten. Nick och Big Star vann Aachens Grand Prix 2013, så de vet hur det ska gå till.

Att Nick och Big Star skulle vara med och tävla i Olympia, London, nästa vecka har varit en stor snackis bland den brittiska publiken som tyvärr går miste om den godbiten.

– Men han jobbas försiktigt och jag siktar fortfarande på att visa upp honom i paraden på Olympia, berättar Nick Skelton för Horse & Hound.

Britterna kommer att hylla sina OS-medaljörer på fredagskvällen 16 december med en speciell parad inför fullsatta läktare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden