Hästliv
10 januari 2018 19:00

Otäck vurpa slutar i elegant rymning

YoutubeklippDet kan ha sina fördelar att vara täckt av pälsglans. När den här unghästen gjorde en ofrivillig vurpa i paddocken lyckades den tack vare sin hala kropp till synes oberörd glida under staketet. Se klippet på den eleganta rymningen här.

Otäck vurpa slutar i elegant rymning
Den här 2-åringen åker på en otäck vurpa i paddocken som den snabbt manövrerar till en elegant rymning. Skärmdump: Youtube

Den 2-åriga hästen som varit på utställning och släpps ut i hagen får upp farten lite väl mycket och går omkull. Tack vare pälsglansen lyckas han få sin ofrivilliga vurpa till en elegant och lyckad rymning under staketet.

Man kan inte annat än imponeras av hästen som blixtsnabbt får kontroll över situationen och sänker frambenet så den graciöst och till synes helt planerat tar sig ut i friheten.

Som tur är ser man senare i klippet att hästen snabbt är på fötterna igen, och i inlägget försäkras att ingen häst kom till skada vid händelsen.

Se klippet här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden