Sverige
23 mars 2018 13:14

Otillåtna uttag ur TDB – förbundet utreder

PolisanmältEn medarbetare på förbundet har utan tillstånd överfört pengar från tävlingsdatabasen TDB.

Otillåtna uttag ur TDB – förbundet utreder
Skadeståndskravet på 2,7 miljoner kan komma att bli mindre.

Enligt förbundets hemsida handlar det om pengauttag under en längre tid men i form av mindre summor från inaktiva konton. Överföringarna är gjorda av en av förbundets medarbetare och händelsen är polisanmäld.

Från SvRF:s webbsida
”Svenska Ridsportförbundets kansli har upptäckt att det har förekommit oegentligheter i Tävlingsdatabasen (TDB). I systemet hanteras tävlingsadministration inklusive ekonomiska transaktioner av kontoinnehavare till exempel arrangörer, funktionärer och aktiva. Det som har hänt är att pengar olovligen har tagits ut från konton som inte har använts på länge.

Överföringarna har skett under en längre tid med mindre summor och har därför inte väckt uppmärksamhet. Det verkar vara en mycket liten del av kontona i TDB som har drabbats, men vi vet ännu inte fulla omfattningen av skadan. Vår målsättning är att alla medel ska föras tillbaka till berörda konton. Överföringarna har gjorts av en medarbetare som är anställd på Svenska Ridsportförbundets kansli. Händelsen är polisanmäld och en arbetsrättslig process är inledd. Vi ser självklart mycket allvarligt på det inträffade och arbetsrutinerna för TDB och ekonomiuppföljning har setts över och skärpts.”

Källa: SVRF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden