Hoppning
26 juli 2019 20:38

Ottilia Lundgren leder bland YR-ryttarna

SM Young RiderMed Melker af Herred har Ottilia Lundgren intagit tätpositionen vid SM för Young Rider. Inför finalen ligger hon i ledning med noll fel.

Ottilia Lundgren leder bland YR-ryttarna
Ottilia Lundgren leder SM för YR-ryttarna tillsammans med Melker af Herred. Foto: Roland Thunholm

Young Rider-ryttarna red omgång 2 av SM på Sundbyholm under fredagen. 23 ekipage startade, av dessa nollade tre: Hugo WihlmarkChamie RTG, Mikaela GustaphsonCum Laude 5 och Ottilia LundgrenMelker af Herred.

YR-ryttarna räknar ihop resultatet från SM på samma sätt som seniorerna, så placeringen i första rundan räknades om till poäng, och fredagens fel lades på dessa. Det innebär att trots att både Ottilia och Mikaela är dubbelnollor är det Ottilia som ligger i ledning tack vare att hon vann det första kvalet, och Mikaela ligger på andra plats med 0,29 fel.

Ottilia Lundgren ligger även trea med TiQuenta B på totalt 5,02 fel. Men ryttarna får bara starta en häst i SM-finalen, därför är det Hugo Wihlmark som går in och lägger sig på bronsposition.

Ställning efter två omgångar av SM Young Rider:

  1. Ottilia Lundgren – Melker af Herred
  2. Mikaela Gustaphson – Cum Laude 5
  3. Hugo Wihlmark – Chamie RTG

Start- och resultatlistor
Resultat omgång 2 SM Young Rider
Totalställning SM Young Rider
Startlista final SM Young Rider

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-