Hoppning
21 april 2019 17:40

Söndagens blågula topplaceringar i Lanaken

Zangersheide Z-TourDet blev flera svenska placeringar i Grand Prix-klasserna i belgiska Lanaken under påskdagen. Ottilia Lundgren blev bästa svensk i U25-ryttarnas GP, och Douglas Lindelöw var snubblande nära 1,45-seger med Citti 3.

Ottilia Lundgren på Melker af Herred och Douglas Lindelöw på Citti 3 var två av svenskarna som red hem placeringar under söndagen (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm/Fredrik Jonsving

Vecka tre av Zangersheide Z-Tour i belgiska Lanaken är avklarad. De närmare 40 svenska ryttarna har haft många stora framgångar under veckan, inte minst har ungdomsryttarna visat framfötterna. Du hittar en sammanfattning av några av veckans främsta blågula resultat här: Ungdomsryttarna tar för sig i Belgien, Triss i svenska 1,50-placeringar och Ungdomsryttarna fortsätter leverera i Belgien.

I söndagens trestjärniga Grand Prix-klassen över 1,50 blev det en svensk placering bland 59 startande ekipage. Angelie Von Essen och Cochella kom på åttonde plats med ett tidsfel i grunden, och red hem cirka 15 000 kronor i prispengar. Klassen vanns av Titouan Schumacher, Frankrike, på Atome Z.

I U25-ryttarnas Grand Prix-klass över 1,45 blev det tre svenska placeringar bland 30 startande. Ottilia Lundgren var felfri i grundomgången med Melker af Herred och drog på sig åtta fel i omhoppningen, men det räckte till sjätteplatsen. Även Joel Torstenson och Digital VT var felfria i grunden, men blev uteslutna i omhoppningen. Placering sju blev det dock för Joel. Tredje svenska placeringen togs av Emma Johansson och Elm Rose som kom på nionde plats med fyra fel i grundomgången. Klassen vanns av Chloe Winchester, Storbritannien, på Corcon.

Douglas tvåa

Det reds även en trestjärnig 1,45 där Douglas Lindelöw var snubblande nära seger men slutade till sist på en andraplats med Citti 3, i prispengar blev detta ändå drygt 20 000 kronor. Vann gjorde Koen Vereecke, Belgien, på Diadarco Van Evendael Z.

För att se alla svenska placeringar i de många klasserna i Lanaken, hänvisar vi till tävlingens start- och resultatlistor.

Andraplats även för Rolf-Göran

I belgiska Opglabbeek tog Rolf-Göran Bengtsson och Oak Grove’s Carlyle hem andraplatsen i den tvåstjärniga Grand Prix-klassen över 1,45-hinder. Två felfria rundor gav cirka 50 000 kronor i prispengar. Klassen vanns av Ugo Berrittella, Belgien, på Picobello Jasmine.