Hoppning
19 april 2019 20:48

Triss i svenska 1,50-placeringar

BelgienFredagens 1,50-hoppning i belgiska Lanaken hade inte mindre än 93 startande. Bland de placerade fanns tre sevenska ekipage - främst av dem placerade sig Erika Lickhammer-Van Helmond som kom trea med Toupie du Quesnoy.

Triss i svenska 1,50-placeringar
Erika Lickhammer-Van Helmond, Angelie von Essen och Mikaela Gustaphson placerade sig bland topp-10 i den 93 ekipage stora 1,50-hoppningen i Lanaken (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm

Den trestjärniga 1,50-hoppningen i Lanaken, Belgien, reds direkt mot klockan, men med 93 startande tog den ett antal timmar att ta sig igenom ändå. Bland de 24 placerade i klassen fanns tre svenska ryttare som alla red felfritt över hinder. Främst placerad av dessa blev Erika Lickhammer-Van Helmond som kom på tredje plats med Toupie du Quesnoy (SF sto f-07 e Ogrion des Champs-Capital) som red hem drygt 15 000 kronor.
– Perfekt dag i Lanaken med alla hästar som hoppade fantastiskt. Toupie avslutade vår dag med att komma trea i 1,50, summerar en nöjd Erika på sociala medier.

På fjärde plats placerade sig Angelie von Essen med Cochella som kunde ta emot cirka 10 000 kronor. Met ett tidsfel kom Mikaela Gustaphson och Inar C på tionde plats och belönades med cirka 2 500 kronor. Detta var Mikaelas debut med Inar på denna nivå, och hon förklarar att hon hade en superkänsla med honom på banan.

Klassen vanns av Dries Dekkers, Belgien, på D&J Havanna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden