Hoppning
25 juli 2019 11:36

Ottilia Lundgren tar täten i YR-SM

SMi hoppningFörsta SM-omgången har ridits för juniorer och Young Riders. Ottilia Lundgren har tagit täten hos YR-ryttarna med både en seger och tredjeplats i första omgången.

Ottilia Lundgren tar täten i YR-SM
Ottilia Lundgren är i storform och kom både etta och trea i YR-ryttarnas första SM-klass. Foto: Roland Thunholm

Under torsdagen rids första SM-omgången för juniorerna, YR-ryttarna och seniorer på Sundbyholm.

Under förmiddagen har de unga ryttarna hunnit avverka sina klasser, och bland den 39 juniorekipagen har Rasmus Nilsson lagt sig i ledning med Cit Cat (HOLST val f-07 e Cartani-Lux Z uppf Soeren von Roenne) efter en felfri ritt och en marginal på mer än fyra sekunder före tvåan Kajsa BjöreBallyshan Copa Cabana. Trea ligger Ebba KewenterCickdown. Första rundan av SM-klassen rids på 1,35-nivå för juniorryttarna.

I YR-klassen var det 24 startande ekipage och där dominerade Ottilia Lundgren. Tillsammans med Melker af Herred (SWB val f-07 e Maloubet de Pleville-Ralmé Z, uppf Herreds gård) har hon lagt sig i ledning och även intagit tredjeplatsen med Ti Quenta B. Som tvåa ligger Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5. Hinderhöjden låg för YR-ryttarna på 1,40.

Omgång två för juniorerna och YR-ryttarna rids på fredag över 1,40 respektive 1,45-hinder och finalerna på söndag – då är hinderhöjden fortsatt 1,40 för juniorerna men 1,50 för YR-ryttarna. I omgång två får ryttarna fortsätta starta mer än en häst, men i finalen får varje ryttare endast rida en häst.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden