Distansritt
25 mars 16:50

Övedsritten lockade distansryttarna

NationelltAnklams Distansryttarsällskaps satsning på Övedsritten tillsammans med Öveds Jakt- och Fältrittklubb lockade distansekipagen till helgens tävlingar.

Övedsritten lockade distansryttarna
Maria Hagman-Eriksson på väg mot seger i klassen 80 km. Foto: Privat

Det var andra upplagan av Övedsritten och i årets startlistor fanns både landslagsryttare och mästerskapshästar med.

Tävlingarna gick i helgen med klasser upp till och med 80 km på Övedsklosters marker i Sjöbo kommun i Skåne. Detta berättas i ett pressmeddelande.

– Att samarbeta över klubbgränser och discipliner är ett vinnande koncept, säger Ulrika Lönnqvist, tävlingsledare och ordförande i Anklams Distansryttarsällskap i pressmeddelandet.

– Vi har mycket att lära av varandra och att klubbarna kan hjälpas åt att dela funktionärsbördan som är stor både för distansritt och fälttävlan.

Upplopp Vinnare T50
Vinnar i klassen T50 blev Maria-Teresa Stjern.

Tävlingens tuffaste klass, T80 km, vanns av toppryttaren Maria Hagman-Eriksson tillsammans med Toutatix 1, Mälardalens Distansryttarförening. Denna klass hade 15 startande och danska gästen Anne Wejlemand tog hand om andraplatsen med Al Wahed Estopa of Tas ox.

I klassen T50 km vann Maria-Teresa Stjern/Queens Princess, Nerikes Distansryttarklubb.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-