Nyheter
8 juni 2019 20:45

Pallplats för Shanghai Swans i Frankrike

Global Champions LeagueDet blev strålande svenska insatser vid andra rundan av Global Champions League i Cannes. Peder Fredricsons Shanghai Swans slutade på tredje plats, och Evelina Tovek slutade på en femte plats individuellt.

Pallplats för Shanghai Swans i Frankrike
Peder Fredricson och H&M Christian K satte en nolla. Foto: Stefano Grasso/GCL

Omgång sju av Global Champions League har ridits i franska Cannes. Första rundan reds i torsdags, och den andra och avgörande rundan över 1,60-hinder reds under lördagskvällen. Peder Fredricson och lagkamraten Daniel Deusser drog på sig fyra fel vardera under torsdagen för sitt lag Shanghai Swans.
– På lördag ska vi leverera två felfria rundor, sade Peder i torsdagens sändning.

Och Peder höll sitt ord både gentemot sig själv och för Daniel Deusser. Båda nollade med H&M Christian K och Calisto Blue, och laget slutade på totalt åtta fel vilket räckte till tredjeplatsen. Peders tid gav honom även åttondeplatsen individuellt, vilket gav honom drygt 30 000 kronor i prispengar.

Evelina Tovek rider för Shanghai Swans, men hon ingick inte i laget under torsdagen. I lördagens runda räknades dock hennes resultat, och hon satte klassens fjärde nolla med Mill’s Sheridan. Leopold van Asten och VDL Groep Zidane satte ytterligare en nolla för Scandinavian Vikings, så laget slutade på de 20 fel som Danielle Goldstein drog på sig under torsdagen, vilket innebar en nionde plats.

Evelina och Mill’s Sheridan slutade på en femte plats individuellt, vilket gav närmare 70 000 kronor i prispengar.

Far och son vann i Cannes

Ensamma om att leverera fyra felfria rundor var Madrid in Motion, med far och son van der Vleuten i laget – Eric van der Vleuten red Wunschkind och Maikel van der Vleuten red Verdi TN, och Madrid in Motion tog lagets första seger i årets liga. På andra plats för andra tävlingen i rad placerade sig Miami Celtics med Harry Charles, Shane Breen och Jessica Springsteen i laget med totalt åtta fel. Shanghai Swans tredjeplats innebär dock att laget fortfarande ligger i ledning när det är dags för den åttonde omgången av Global Champions League, som rids om en vecka i Stockholm.

Henrik von Eckermann on Forever ph.Stefano Grasso/LGCT CANNES 2019 DOWNLOAD
Henrik von Eckermann och Forever slutade på åtta fel. Foto: Stefano Grasso/GCL

Klassen var även kvalklass till kvällens Grand Prix-hoppning, dit de 35 bästa ekipagen kvalificerade sig. Både Evelina Tovek och Peder Fredricson har därmed en plats i den avslutande klassen, men Henrik von Eckermann som startade individuellt i klassen hamnade på den retfulla 36:e platsen med Forever och får därmed stå över Grand Prix-hoppningen.

Individuellt vanns klassen av Hans-Dieter Dreher, Tyskland, på Prinz.

Resultat Global Champions League i Cannes
Ställning efter sju omgångar
Individuella resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden