Hoppning
1 maj 2018 21:39

Firade 1 maj med 1,50-seger på Sundbyholm

1,50-segerJosephine Karlsson vann huvudklassen under den andra Sundbyholmsveckan. Efter en tuff omhoppning kunde Billdals-ryttaren ta hand om segerchecken på 25 000 kronor med fina Mansini Ltd.

Firade 1 maj med 1,50-seger på Sundbyholm
Josephine Karlsson, här fotad efter segern i Paris, vann på Sundbyholm. Arkivbild: Roland Thunholm

Startfälten i de högsta klasserna under den andra veckan av Sundbyholm Spring Tour var något blygsamma, men kvaliteten på deltagarna var det inget fel på.

I tisdagens 1,50-finaler kom nio till start, fyra av dessa klarade Maria Alfredssons bana felfritt och gjorde upp om tre placeringar.

Först ut i omhoppningen var Amanda Gullström tävlande för Södertälje Ridklubb med sin egen Callisto (val, f-09 e Casall-Contender). Ekipaget debuterade 1,50 i lördags med en andraplacering efter en felfri ritt. Nu fortsatte de sin felfria svit i 1,50-hoppningar genom att vara utan fel i både grund- och omhoppning. Amanda valde dock att inte satsa på någon snabb tid utan lotsade lugnt runt sin lovande stjärna.

Helena Holm och Citty Cat BIC (SWB, sto, f-06, e. Carson Ask-Irco Mena, uppf. och äg. Inger och Bengt Korneliusson) är desto mer rutinerade på de här höjderna och satte en riktigt snabb nolla. Men Josephine Karlsson hade fördelen av att se Helenas vägar, och satsade ännu hårdare med Mansini Ltd (SWB, val, f-09, e Caressini L-Marramas, uppf. Johan Björk, äg. Lennart Lindelöw). Ekipaget, som nyligen vann en klass vid världscupfinalen i Paris, kapade tiden med dryga sekunden och gick upp i ledningen.

Men segern var inte klar, för sist ut red Stina Lillje med vindsnabba Candlelight K (SWB, sto, f-07, e Cardento-Everest, uppf. och äg. Karin Larsson). Stina, som vann 1,50 på Sundbyholm för knappt två veckor sedan, satsade från start men rullade ut bommen på hinder två och valde då att utgå eftersom hon inte kunde bli bättre än fyra.

12 000 till Niklas

Under tisdagen delades ut rejäla prispengar i finalklasserna. 1,40-finalens vinnare fick 12 000 kronor, och de gick till Niklas Arvidsson, som har varit i topp i de flesta klasserna under helgen. Den här gången vann han med Decurio (val, f-10, e Diarado-Cornet Obolensky, äg. Vattle AB) i hård kamp med Olof Smith och Batida PJ (sto, f-09, e Balou du Rouet-Quidam’s Rubin, äg. Viksbergs Säteri AB).

Även Olof har haft en riktigt bra vecka på Sundbyholm med flera segrar, och han hade redan tidigare på dagen vunnit 1.30-finalen, och 10 000 kronor, med High Light (SWB, sto, f-08, e Fetcher N-National Zenith xx, uppf. och äg. Stall Högalund).

Nu är det en dags vila för alla innan den tredje veckan av Sundbyholm Spring Tour startar.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden