Dressyr
12 april 2018 09:07

Patrik Kittel och Deja redo för start

VärldscupfinalIdag börjar allvaret för dressyrhästarna med hästbesiktning. De 18 blanka atleterna travade upp framför Ground Jury i den stora arenan.

Patrik Kittel och Deja redo för start
Patrik Kittel och Deja med långa benet före. Foto: Roland Thunholm

De arton finalisterna i dressyrens världscupfinal har samtliga klarat den första hästbesiktningen. Den enda malören i protokollet var att de tider ekipagen fått tilldelade hölls inte – allt gick så mycket fortare. Den vanligtvis nations-sorterade besiktningen gick därför i först på plats och redo ordning. Samtliga klarade besiktningen framför domare och medlemmar ur Judges Supervisory Panel utan att placeras i så kallad Holding box. Det är ett annat uttryck för att de ska synas igen och i mellantiden undersökas noggrannare veterinärt med till exempel placering och visitertång.

Enda svenska deltagaren Patrik Kittel förberedde besiktningen genom att jogga Deja lite på värmningen och sedan trava upp stoet.

Ridsport
Weihegold OLD och Isabell Werth, titelhållare. Foto: Roland Thunholm
Deja
Patrik Kittel och hans lady: Deja. Foto: Kim C Lundin
Ridsport
Två viktiga personer, Freddy Smeet och Raphael Saleh. De är ordförande för Appeal Committe för hoppning respektive dressyr. Dit ryttare kan vända sig med protester mot domslut och liknande. Foto: Roland Thunholm
Unee Bb
Det finns en häst som alltid är hungrig, Jessica von Bredow Werndl har fullt sjå med att hindra Unee BB att käka lite på dekoren. Foto: Kim C Lundin

Startlista Grand Prix fredag 15:30

Start-och resultatlistor
Tidsprogram onsdag–fredag
SVT Play:s världscupsida
Kompletta SVT-sändningstider från världscupen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden