Dressyr
1 april 2019 10:56

Patrik Kittel tillbaka som bästa svensk på världsrankingen

Tillbaka i toppenVem som är bästa svensk fortsätter växla på dressyrtoppen. När FEI släpper sin senaste världsranking går Patrik Kittel förbi Therese Nilshagen igen. I toppen ligger oförändrat Isabell Werth och Weihegold.

Patrik Kittel tillbaka som bästa svensk på världsrankingen
Patrik Kittel och Delaunay OLD är tillbaka som högst placerade svenska ekipage på världsrankingen. Foto: Fredrik Jonsving

När FEI släpper sin senaste världsranking baserad på resultat fram till 31 mars, är det inte mycket som är förändrat i toppen. Platserna 1-8 är desamma som förra månaden, med tyska Isabell Werth och Weihegold OLD i täten. Tätt efter ligger amerikanska Laura Graves med Verdades, följd av Isabell Werth på plats tre och fyra med Bella Rose och Emilio.

Största förändringen gör Daniel Bachmann Andersen, Danmark, som kliver upp på topp-10 med inte bara en utan två hästar: med Blue Hors Zack går han in på nionde plats, och med Blue Hors Don Olymbrio blir det en tionde plats.

Patrik Kittel bästa svensk

Patrik Kittel och Delaunay OLD trillade bort från toppen förra månaden, men var bara nere på plats 71 och vände. Ekipaget är åter igen Sveriges högst placerade dressyrekipage på världsrankingen med en tolfte plats. Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD kliver ned två placeringar till nummer 13.

Övriga svenska dressyrryttare i toppen är Patrik Kittel/Well Done de la Roche CMF på plats 17 följd av Tinne Vilhelmson Silfvén/Don Auriello på plats 18. Juliette Ramel och Buriel K.H. ligger på plats 25, och Antonia Ramel med Brother de Jeu på plats 39.

Ett jätteskutt på listan gör danska Cathrine Dufour och Atterupgaards Cassidy, som avancerar från plats 131 till plats 20.

Hela rankingen hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-