Dressyr
21 oktober 2023 16:25

Patrik Kittel vinnare i världscuppremiären

VärldscupenPatrik Kittel säkrade blågul seger när världscupen i dressyr hade säsongspremiär på lördagen i danska Herning. Därefter var det dubbelt danskt på pallen.

Patrik Kittel vinnare i världscuppremiären
Patrik Kittel och Touchdown bjöd på ett fint program. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det blev seger för Patrik Kittel och Touchdown (SWB val f-12 e Quaterback-Sack, uppf Verbena Dressage, äg Sommarkvarn AB) i säsongspremiären av världscupen i dressyr i danska Herning. Ekipaget fick en zig-zag-miss men red i mål på 75,152 procent i lördagens Grand Prix. Domarna delade ut höga poäng  för bland annat  piaffen, bytena i varje, den ökade galoppen och piruetterna. En domare gav en nia för den ökade traven.

Tvåa i klassen blev hemmaryttaren Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy på 73,348 procent. Anna Kasprzak, även hon hemmaryttare, blev trea med Addict de Massa på 72,870 procent, trots att två av de icke danska domarna vid C och M satte ekipaget som åtta respektive nia.

Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto red in på plats 13 med 68,956 procent medan stallkamraten Caroline Darcourt och Lord Django slutade på plats 14 med 68,782 procent.

Tidigare på lördagen tog Patrik Kittel även en seger i den trestjärniga GP-klassen med Bohemian, numera Galleria’s Bohemian (val f-10 e Bordeaux 28-Samarant, uppf Heinrich Langewellpott), på 73,891 procent.

På söndagen är det dags för världscupküren i Herning.

FEI-tv/Clipmyhorse sänder live

Resultatlista lördagens världscupklass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden