Sport
10 juli 2014 09:00
Ridsportplus

Patrik växlar upp

Vår man i Tyskland är i Falsterbo och på ett strålande humör. Häng med på ett snack med ryttaren, tränaren och entreprenören Patrik Kittel inför GP-dressyren i Falsterbo.

Patrik växlar upp
Scandic glänste i kvällssolen på den öppna träningen tillsammans med Patrik Kittel. Kim C Lundin kim@witnet.se

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Falsterbo är en högtid för Patrik Kittel och betyder mycket jobb men också en möjlighet att träffa vänner och kollegor samt den stora trogna publiken.

Hur har du lagt upp årets besök?
–  Jag har mina tre GP-hästar med till Falsterbo, det måste bli så eftersom Toy Story ( SWB) ska gå Aachen i nästa vecka. Deja (SWB) ska få prova på sin första CDI5*-start, hon har gjort bra resultat och någon gång måste man prova, varför inte här, förklarar Patrik. 

Du har valt att rida Watermill Scandic HBC i CDI3*-rundan, hur kommer det sig?
– München-tävlingen blev ett bakslag för oss. Framridningen blev störd av en massa ponnies och precis när jag red in känner jag hur han gör något konstigt (reds anm en sträckning skulle det visa sig) och ritten blev inte bra, allt kändes fel. Det var faktiskt lite deppigt. Vi lät veterinären kontrollera honom direkt på hemmaplan, men det är utläkt och borta igen. Hemma har han gått som en ”peng”, säger Patrik och knackar i bordet.

– Nu vill jag ge honom en lätt och behaglig runda utan press, det får bli vad det blir.

Hur ser du på VM? Vilken häst rider du där?
– Det är för tidigt att säga, jag är lyckligt lottad med tre bra hästar. Alla tre kan gå, det gäller bara att välja den med bäst form. Är Scandic i form vill jag gärna rida honom.

Har du en annorlunda inställning till mästerskapen idag än för säg tre år sedan?
– Ja det har jag. Jag är fortfarande hungrig, det saknas en del men det är inte lika viktigt längre som förr. Blir det så blir jag glad, om inte finns det annat att glädjas åt.

Både du och din hustru Lyndal Oatley satsar mot VM och du tränar flera australiensiska ekipage. Är du inofficiell landslagtränare för Australien?
– Nejdå, säger Patrik och skrattar.
– Jag har några av dem i träning och det är jätteroligt liksom det är kul med mina svenska elever. Tränarrollen är något jag ser som en del av min framtid, men först några fler tävlingsår.


Positiv inställning är livsviktigt anser Patrik Kittel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden