Dressyr
28 oktober 2018 06:00

Paulinda och Di Lapponia T bäst dan före dan i Linköping

FinalhelgI dag är det finaldags i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Flera ekipage visar prima form och i gårdagens Grand Prix Special blev det seger för finalekipaget Paulinda Friberg och Di Lapponia T.

Paulinda och Di Lapponia T bäst dan före dan i Linköping
Är Paulinda Friberg och Di Lapponia T på väg mot ännu en seger i Final LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour? Arkivbild: Roland Thunholm

Den stora finaldagen i Linköping är här. I dag avgörs finalerna av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour, LiveArena & DressagePower Young Rider Trophy, Dressyrringen Intermediarie I Kür och Dressyrringen Medelsvår B Tour.

Finalekipagen har redan avverkat några klasser och i går toppades dagen med Grand Prix Special. Paulinda Friberg och Di Lapponia T (Hann, sto, f -01, e Donnerhall-Argument, uppf Joachim Tobaben, äg Paulinda Friberg) visade att de är i god finalform och tog hem Special-segern på 73,227 procent. De vann för övrigt hela LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour förra året.

Tvåa i Specialen blev Jeanna Högberg och Duendecillo P. Fredagens GP-vinnare Gunilla Byström och Vectra gick in på tredje plats, före junioren Cecilia Bergåkra med Duschesse. I dag rider den här kvartetten och ytterligare åtta ryttare finalen av LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour och de gör då upp i kür, som streamas gratis via DressagePower.
Livesändning DressagePower TV
Start – och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden