Hoppning
7 november 2018 05:00

Peder enda blågula i veckans GCT-final i Doha

En lång av rad av världens tyngsta hoppnamn rider Global Champions Tour-finalen i Doha i helgen. Bland dem finns Peder Fredricson.

Peder enda blågula i veckans  GCT-final i Doha
Peder Fredricson och H&M Christian K i Doha 2017. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Efter att ha segrat med Explosion W i Global Champions Tours GP i Rom i september stod det klart att brittiska Ben Maher la beslag på totalsegern i årets Global Champions Tour, trots att finalen i Doha återstod. Nu är det dags – den här veckan samlas topphoppryttarna i Qatars huvudstad.

Bland ryttarna i Doha finns Ludger Beerbaum, Laura Kraut, Bertram Allen, Marcus Ehning, Lorenzo de Luca och Edwina Tops-Alexander. En ryttare som rider för de svenska färgerna finns på plats: Peder Fredricson.
Mathilda Karlsson, som numera rider för Sri Lanka, kommer också att rida i Doha.

Även om segraren är klar återstår viktiga placeringar och checkar som ska fördelas. Mellan tabelltvåan Alberto Zorzi  (237 poäng) och åttan Christian Ahlmann (209 poäng)  skiljer det 28 poäng. Med 40 poäng som en seger i GCT:s GP är värd står mycket på spel för ryttarna i toppligan. Peder Fredricson ligger inför finalen på 14:e plats på GCT:s rankning med 167 poäng.

Utöver Doha-finalen återstår GCT:s och GCL:s första inomhustävling. Den hålls i Prag i mitten av december och förutom lagfinalen står Super Grand Prix på agendan. Då gör säsongens GP-vinnare upp och bland dem finns både Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Ben Maher Triumphs In The Lgct Grand Prix Of Rome
Nöjd vinnare i GCT 2018: Ben Maher. Foto: Stefan Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-