Hoppning
19 september 2020 18:38

Peder Fredricson på pallen i St Tropez

InternationelltPeder Fredricson såg till att det blev svenskt på prispallen när det hoppades en 1,50-klass på det femstjärniga meetinget i franska St Tropez på lördagen.

Peder Fredricson på pallen i St Tropez
Peder Fredricson och Christian K på Falsterbos gräsbana 2018. Foto: Roland Thunholm

Det var tillsammans med H&M Christian K (KWPN val f 2007 e Namelus R-Calvados i Sable Rose, uppf G.W. Klerks, äg Stuteri Arch) som den svenske världsstjärnan höll sig framme i prislistan.

Det handlar om en klass över 1,50-hinder med 43 startande varav nästan hälften var felfria i första rundan. Peder Fredricson och H&M Christian K slutade trea efter att ha haft ledningen länge. Ekipaget stod för en av klassens tolv dubbelnollor.

Pallplatsen i den femstjärniga klassen gav över 75 000 kronor i prispengar för valacken, som förra året var den hopphäst i världen som vann mest pengar med över 14 miljoner kronor på priskontot.

Henrik von Eckermann och Little Magic d’Asschaut blev fyra i klassen som vanns av Frankrikes Edward Levy/Rebeca LS.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden