Hoppning
27 november 2017 09:24

Peder listad som het kandidat till Bragdguldet

BragdguldetNär Svenska Dagbladet listar de hetaste kandidaterna till det prestigefyllda Bragdguldet finns Peder Fredricson med bland de främsta namnen. Blir 2017 året som Bragdguldet för första gången går till ridsporten?

Peder listad som het kandidat till Bragdguldet
Ska ridsporten få sitt första Bragdguld? Peder Fredricson är listad som en het kandidat efter sitt EM-guld (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Till skillnad från Jerringpriset finns det inga egentliga nominerade till Svenska Dagbladets sportpris Bragdguldet. Men likväl listar tidningen de kandidater som känns mest aktuella att få priset.

När Svenska Dagbladet igår presenterade de hetaste kandidaterna fanns Peder Fredricson och hans prestationer med H&M All In under EM i Göteborg med.
”När han bärgade OS-silvret var han en outsider, men när han kom till EM var det som favorit. Skulle han – och valacken All In – hålla för trycket?”, står det bland annat att läsa i motiveringen.

Övriga kandidater som mämns som heta nämns främst Tove Alexandersson (orientering/skidorientering), herrlandslaget i fotboll, Anna Nordqvist (golf), Victor Öhling Norberg (skicross) och Sarah Sjöström (simning).

Bragdguldet utses den 5 december av Svenska Dagbladets guldmedaljnämnd. Tidningen har lagt upp en sida på webben där läsarna kan tala om vem de tycker borde få priset. Du kan besöka den och skriva din mening här.

Årets Bragdguld är det 93:e i ordningen, och ridsporten har ännu aldrig tilldelats priset.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden