Hoppning
1 december 2013 09:47

Peder vinner igen!

Tidshoppning över 1,40-hinder har en maestro och han heter Peder Fredricson. Helgen går i den blonde Grevlundaryttarens tecken. H&M Sibon heter hästen som fixade ännu en trofé.

Peder vinner igen!
Det var inte många timmar sedan de vann lördag kvällens speedklass. Peder Fredricson och H M Sibon är i högform. Peter Zachrisson

Morgonens första klass var en 1,40-tidshoppning över elva hinder med tolv språng. Elva ekipage stod på startlinjen och den stora frågan var väl närmast om bröderna Fredricson skulle upprepa konceptet med lillebror Peder som segrare och Jens som tvåa. Svaret blev nästan!

Angelica Augustsson med Z Acodate DDL visade att hon tänkte sätta P för en sådan plan och satte en snabb felfri runda. Dock inte snabbare än att Douglas Lindelöw med sin speedhäst Talina piskade tiden rejält med nästan tre sekunder, felfri runda och tiden 51,98.

Jens Fredricsson har under helgen i Globen visat att hingsten Avon är en häst att räkna med för framtiden. De var snabba i dag men kanske börjar tröttheten ta ut sin rätt på den 9-årige hingsten för i dag blev det två hinder ner i kombinationen.

Stephanie Holmén satte en fin nollrunda med Fendi men satsade inte på tiden i dagens klass. H&M Sibon, Peder Fredricssons läckra vita valack, hade inte mattats utan gjorde en snabb klockren runda och tog ledningen på 51,33 sekunder.

Emma Emanuelsson rider obehindrat trots sitt fall under fredagen och satte en fin nollrunda utan att pressa på tiden med Hansa Kredit Obelix.

Ludger Beerbaum skolar in sin hingst Guidam-sonen Zinedine på bästa sätt. Ingen press på tiden utan en bra felfri runda för att stärka 9-åringens självförtroende, ett tidsfel blev resultatet.

Segrare Peder Fredricson med H&M Sibon. Det är hans fjärde seger på raken.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden