Dressyr
21 juli 2019 15:07

Personbästa för Therese Nilshagen i Aachen

AachenAachen bjöd på dressyr av yppersta världsklass under söndagen. Inte nog med att Therese Nilshagen slog personbästa - de tre tyskarna i topp bjöd på enastående ritter där Isabell Werth vann på över 90 procent.

Personbästa för Therese Nilshagen i Aachen
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD slog till med personbästa i Aachen (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Dressyren i tyska Aachen avslutades under söndagen med en femstjärnig Grand Prix kür med 15 deltagare, dit tre svenska ryttare kvalificerat sig. Klassen dominerades totalt av hemmaryttarna som mer eller mindre spelade i en egen liga. Isabell Werth vann på Bella Rose med 90,450 procent – och då var hon inte ens favorit hos alla domare. Tvåa kom Dorothee SchneiderShowtime FRH med 89,660 procent och trea Jessica von Bredow-WerndlTSF Dalera BB med 87,595 procent.

Danska Cathrine Dufour tog sig in på en fjärde plats i den prestigefyllda klassen och red ihop 85,390 procent på Bohemian, medan brittiska Charlotte Dujardin och Erlentanz belönades med 83,995 procent och en femte plats.

Personbästa för Therese Nilshagen

Therese Nilshagen blev bästa svensk och slog till mer personbästa på Dante Weltino OLD. Tillsammans belönades de med 83,395 procent, kom på sjunde plats och red hem drygt 35 000 kronor. Antonia Ramel kom nia på Brother de Jeu och fick drygt 15 000 kronor för sina 79,595 procent. Samma summa fick Rose Mathisen som med Zuidenwind red ihop 76,850 procent och kom på fjortonde plats i klassen.

Förbundskapten Bo Jenå berömmer sina ryttare för att göra toppnoteringar i just Aachen som är en så speciell tävling.
– Rose hade kunnat kapa några placeringar till om hon inte haft sina missar i början av programmet, förklarar Bo Jenå för Svenska Ridsportförbundet.
– Jag är så stolt över mina ryttare.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden