Dressyr
23 juni 2019 16:33

Therese Nilshagen kürtvåa – Sverige tog hem andraplatsen

Nations CupFjärde omgången av Nations Cup blev en duell mellan Nederländerna och Sverige. I küren kunde ingen stoppa Edward Gal, men Therese Nilshagen red ihop över 81 procent och tog hand om andraplatsen. Laget blev tvåa.

Therese Nilshagen kürtvåa – Sverige tog hem andraplatsen
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD red ihop 81,495 procent i küren (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Efter Juliette Ramels fenomenala seger och Antonia Ramels tredjeplats i Grand Prix Special låg Sverige i delad ledning i dressyrens Nations Cup i holländska Geesteren.

Elva ekipage startade i den avslutande küren där Sverige hade två ryttare i startfältet: Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD och Malin Wahlkamp-NilssonEddieni.

Klart bäst för de två svenska ryttarna gick det för Therese Nilshagen som red ihop 81,495 procent med Dante Weltino och tog hand om andraplatsen efter Edward Gal som red ihop 82,250 procent med Glock’s Zonik N.O.P.

Malin Wahlkamp-Nilsson slutade på sista plats i klassen, och precis som i Grand Prix-klassen blev det hennes resultat som räknades bort i slutresultatet. Totalt blev det 19 poäng för Sverige, tätt efter Nederländerna med 17 poäng.
– Jag är jättenöjd med lagets insatser, säger förbundskapten Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.
– Ryttarna presterar på toppnivå och levererar personbästa efter personbästa.
– Vi vann tyvärr inte, men var goda tvåor, och det här lovar gott inför framtiden.

Detta innebär att Sverige lägger sig på totalt 31 poäng efter att ha ridit tre omgångar av Nations Cup och behåller sin ledning. Nederländerna har ridit en omgång färre än Sverige och har totalt 22 poäng efter två omgångar.

Resultat Grand Prix Kür
Lagresultat
Ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden