Sport
16 januari 2019 09:50

Personen som misstänks ha stulit pengar från TDB åtalas

ÅtalDen person som var anställd på Svenska Ridsportförbundet och misstänks för att ha stulit pengar från TDB-konton åtalas.

Personen som misstänks ha stulit pengar från TDB åtalas
Personen som misstänks för att ha stulit pengar från TDB åtalas Foto: Istock

För knappt ett år sedan uppdagades det att en person som var anställd på Svenska Ridsportförbundets kansli hade fört över pengar från tävlingsdatabasen till egna konton. I höstas avslutades polisutredningen och de pengar som hade förskingrats betalades tillbaka till kontoinnehavare. Efter en arbetsrättslig process arbetar inte personen kvar på förbundet och Svenska Ridsportförbundet berättar nu att åtal har väckts för bedrägeriet.

Såväl förbundet som enskilda kontoinnehavare drabbades och det totalt rör sig om ungefär två miljoner kronor.

”De pengar som olovligen har förts över från TDB har tagits ut från konton som inte har använts på senare tid. För att genomföra de här transaktionerna krävs ingående kunskap om hur systemet administreras och fungerar. Svenska Ridsportförbundet ser mycket allvarligt på det inträffade och arbetsrutinerna för TDB och ekonomiuppföljning har setts över och skärpts”, skriver förbundet.


– Jag bedömer det som grovt, bland annat eftersom det har skett under så pass lång tid och till ett så stort värde.
Kammaråklagaren som i går väckte åtal berättar mer – läs artikeln här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden