Fälttävlan
20 november 2017 13:50

Placering i CCI2*-debuten för Vendela Eriksdotter Rubin

EM-kvaladFälttävlansryttaren Vendela Eriksdotter Rubin lämnar juniortiden med att kvalificera sig till EM som Young Rider. Hennes nya samarbete med William Nilsson Fryer ser ut att ge bra utdelning - i helgen gav det en placering vid CCI2*-debuten i Frankrike.

Placering i CCI2*-debuten för Vendela Eriksdotter Rubin
Vendela Eriksdotter Rubin tog en placering i CCI2*-debuten med Vienna Imperial.

I somras red Vendela Eriksdotter Rubin EM i fälttävlan för juniorer på Irland. Med sig hade hon då sin Vienna Imperial (DWB sto f-05 e Clearway-Carry, uppf Susanne & Henning Riedel), och med samma häst har hon denna helg kvalificerat sig till EM som Young Rider nästa år – en till synes perfekt övergång från juniortiden då Vendela dagen efter tävlingen fyllde 18 år.

Det är en nöjd Vendela som Ridsport når på telefon. Hon är fortfarande på väg hem från franska Le Pouget, där hon gjort sin debut i CCI2*. Resultatet blev en femtontonde plats av 62 startande ekipage. Vendela inledde med 52,8 straff i dressyren och red felfritt inom tiden i terrängen. I banhoppningen – som var på maxhöjd – blev det ett neslag, vilket gav ett resultat på 56,8 straff.
– Det känns jättebra och detta är den bästa 18-årspresent jag kunnat få, säger Vendela.
– Det känns euforiskt att ha kvalat till EM och jag är så glad över att min häst tagit steget upp till tvåstjärnigt så bra.

Vendela känner stor tacksamhet för hela sitt team och framförallt till tidigare landslagsryttaren William Nilsson Fryer som coachat henne, och som var på plats med Vendela i Le Puget tillsammans med Anna Freskgård. Samarbetet med William påbörjade Vendela i oktober, och den första tvåstjärniga tävlingen gjorde hon tidigare i höstas när hon blev placerad i en CIC2* i Strzegom. Den placeringen gav kvalificering till CCI2*, och det var i samråd med coach och landslagsledning som Vendela bestämde sig för att starta i Le Pouget.

Segrade i klassen gjorde hemmaryttaren Thais Meheust och Risotto Mail på totalt 45,6 straff.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden