Sverige
16 juni 2020 12:26
Ridsportplus

Polisen om broolyckan: ”Ingen som sett hästen falla ner i vattnet”

TrafikolyckaFortfarande är mycket oklart kring den otäcka olyckan där ett hästsläp lossnade mitt på Stora Hammarsundsbron. Uppgifter om att vittnen ska ha sett den försvunna hästen falla ner från bron dementeras av polisens förundersökningsledare Karin Eldblom. Nu ska släpet undersökas för att se varför det har släppt.

Polisen om broolyckan: ”Ingen som sett hästen falla ner i vattnet”
Olyckan skedde strax innan klockan 18 på torsdagen förra veckan. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under måndagen florerade det uppgifter om att det fanns vittnen som hade sett hästen falla över broräcket och ner i vattnet i samband med att hästsläpet lossnade och åkte in i en personbil.
– Det finns ett vittne, och i efterhand kanske det kommer fram fler, men mig veterligen finns det ingen som har sett själva händelsen, säger polisens förundersökningsledare Karin Eldblom om olyckan på Stora Hammarsundsbron.

– Det är en spekulation, ett troligt antagande, i och med att föraren av bilen uppgav att det funnits en häst på släpet, men när polispatrullen kom fram fanns det ingen häst i släpet eller på något annat ställe, fortsätter Karin Eldblom.

De vittnesuppgifter som finns i samband med olyckan handlar främst om att det inte finns någon som har sett hästen röra sig i någon riktning över bron efter olyckan.

Det var i förra veckan som olyckan inträffade på den 22 meter höga Stora Hammarsundsbron utanför Askersund. Hästsläpet lossnade från dragbilen mitt på bron och åkte in i en personbil. I tumultet försvann hästen och har ännu inte återfunnits. Polisens teori är att den har fallit över broräcket.

Om hästen fallit över broräcket, finns det någon möjlighet att den har klarat sig?
– Nej, det är mycket troligt att hästen avlidit, eller snarare, det är osannolikt att den har överlevt, säger Karin Eldblom.

Hur har släpet kunnat släppa?
– Från vår sida inväntar vi just nu den tekniska undersökningen. Släpet ska undersökas och därefter får vi förhoppningsvis svar på hur det har gått till.

Stämmer det att transporten totalförstördes vid olyckan?
– Ja, och vad jag har fått till mig är det inte en jättestabil konstruktion över lag. Får den en kraftig smäll så faller den samman, och det är det som har skett i det här fallet.

Vad händer om det visar sig att släpet lossnade för att det inte kopplats på korrekt?
– Det får undersökningen utvisa, men i nuläget finns det ingen misstanke om brott.

Hur har det gått med förarna i de bägge bilarna – en person fördes ju till sjukhus?
– Båda förarna ska ha klarat sig utan allvarligare skador, vad jag känner till.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden