Sverige
25 februari 2021 09:01

Polisen om stor sadelstöld: ”Liknar ett beställningsjobb”

Misstänker ligaEn ridskola i Jämtland utsattes tidigare i veckan för ett större inbrott, där ett tiotal sadlar stals. Nu misstänker polisen att det rör sig om en liga som rör sig i trakten och varnar därför hästägare i närheten. Hör polisen berätta mer i en radiointervju.

Polisen om stor sadelstöld: ”Liknar ett beställningsjobb”
Ett tiotal sadlar stals från ridklubben tidigare i veckan. Polisen misstänker att en liga ligger bakom inbrottet. Foto: iStock

Sadlarna som försvann från Bräcke ridklubb värderas till cirka 100 000 kronor och tjuvarna verkade veta vad de var ute efter, då de lämnat kvar billigare sadlar. Nu misstänker polisen att det kan röra sig om ett beställningsjobb.

– Eftersom det är så pass många sadlar så känns det som att det inte är någon som gör det för eget bruk, utan det liknar mer något slags beställningsjobb, säger Maria Könberg, kommunpolis, till Sveriges Radio P4 Jämtland.

Polisen uppmanar nu alla som sett eller hört något misstänkt att höra av sig, och tipsar hästägare om att låsa in eller ta hem sina sadlar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden